Na co být při pronájmu bytu v Praze opatrní
Praha

Na co být při pronájmu bytu v Praze opatrní?

Pronajmout si byt není úplně jednoduchá záležitost, zvlášť v momentě, kdy se soustředíte konkrétně na hlavní město České republiky. Tady si budete muset ohlídat nejenom klasické věci, na které byste měli být obezřetní, ale také i další důležité informace. Právě ty by vám neměly uniknout, jinak ztratíte zbytečně nejenom svůj drahocenný čas, ale i nějakou tu korunu. Proč? To si ukážeme v následujících odstavcích.

Na co být při pronájmu bytu v Praze opatrní?

Musíte vědět, že o pronájem bytu v Praze nesoupeříte pouze s českými zájemci, ale také i s těmi zahraničními. Jakmile už nějakou zajímavou a levnější nabídku na byt naleznete, neotálejte s prohlídkou. Rozhodně byt nenechávejte na poslední chvíli nebo na další den, protože by už mohlo být pozdě. V Praze vám nestačí jen sledovat klasické a známé inzertní portály, budete se muset dívat i na weby realitních makléřů. Jak jsme totiž naznačovali, o byty je v Praze skutečně velký zájem.

Na co být při pronájmu bytu v Praze opatrní.

Ano, narazíte na byty, o které nejspíš nebudou zájemci jevit příliš velký zájem, ale musíte počítat s tím, že takové byty se budou cenově pohybovat na jiné úrovni. V případě, že si s majitelem domluvíte schůzku, poptejte se ho na to, co vám k bytu může sdělit. Mezi nejdůležitější otázky patří celková cena, včetně energií a služeb. Většina majitelů přibližné ceny ví, jestliže už byt v minulosti pronajímali. Důležité je vědět také odpověď na otázku, zda hodlá byt pronajmout celý nebo po kouskách, tzv. každý pokoj zvlášť, abyste následně nebyli nemile překvapení, že za cenu, kterou byt inzeroval máte čistě jen jeden pokoj.

Lokalita je základem

Jak jsme uvedli, dívat se musíte na vše, co jste si mohli přečíst v odstavcích výše a poté i na věci, které jsme zde nezmiňovali. K této skupině patří úplné základy, jako je lokalita, smlouva, podmínky pronájmu apod. Jedná se o nutnosti, které byste měli mít bezesporu v pořádku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.