Proč investovat do nemovitostí
Ostrava

Proč investovat do nemovitostí v Ostravě?

Možná si říkáte, v jakých městech se vyplatí investovat do nemovitostí. Svým způsobem stále všude, kde je velký počet obyvatel a relativně dobrá poptávka po bytech i rodinných domech. Jedním takovým městem je například i Ostrava, která patří do TOP tří největších měst v České republice. Někteří si teď nejspíš řeknou, proč investovat do nemovitostí zrovna tady, když je Ostrava podle lidí téměř mrtvá. Stačí se projít po centru, narozdíl od Brna nebo Prahy seje prázdnotou.

Každé město má své mouchy

Je pravdou, že každé město má své mouchy a Ostrava není výjimkou. Dalo by se říci, že každý Čech ví, jak to v Ostravě vypadá, právě proto se jí přezdívá také černé město, protože vzduch je zde opravdu velmi špatný. Často tak člověk může vidět po ránu smogovou situaci. Je to zapříčiněno i velkým množstvím továren a fabrik, které vypouštějí všelijaké jedy do našeho ovzduší. Na druhou stranu se jedná o jeden z hlavních důvodů, proč tady investovat do nemovitostí.

Proč investovat do nemovitostí v Ostravě

Zaměstnanost je v Ostravě na výborné úrovni, a to díky zmiňovaným továrnám, tudíž se zde po bytech a rodinných domech lidé budou ptát. Jestli chcete investovat do nemovitostí za účelem pronájmu nebo následného prodeje už záleží na vás. Jakmile vám sdělíme další výhodu, která by vás mohla přinutit, možná se k této možnosti přikloníte. Ostrava je sice prázdnější město, na to, jak je velké, ale nabízí spoustu možností, a to nejenom z pohledu investování do nemovitostí. Pojďme se však podívat zpátky na investování a nemovitosti.

Proč investovat do nemovitostí v Ostravě?

Důvodem je cena, podívejte se na ceny bytů v Praze a v Ostravě. Rozdíl je znát na první pohled, zatímco v Praze koupíte byt 1 + 1, v Ostravě můžete mít v dobré části bezpochyby i trojnásobně větší byt, který dispozičně začíná na 3 + 1 a konče u 4 + 1. Záleží na tom, o jakou výši investice půjde. Následně pak o lokalitu, kterou si vyberete. Budete-li chtít investovat do rychloobrátkových nemovitostí, zaměřte se na byty 1 + kk nebo 1 + 1.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.